Legújabb

Az év legvártabb filmje, A Sötét lovag - Felemelkedés végre megjelent Blu-rayen! Most menüképekkel kibővítve a teszt ITT!

Az év szenzációja, Az éhezők viadala régóta várt magyar kiadása megérkezett! A Blu-ray teszt már olvasható ITT!

Steven Spielberg legnagyobb klasszikusa, a Cápa korábbi Blu-ray tesztje most termékfotókkal frissítve ITT!

2010. június 3., csütörtök

Star Trek

Bár én a szívem mélyén inkább Star Wars-rajongó vagyok mint Star Trek,de ettől az új fémdoboztól még én is el vagyok ájulva.Nem csak a külcsíny (ez a minimalista kép illik egy ilyen kiadványhoz),de a beltartalom is szemkáprázatató.

FILM:Sehol egy negatív kritika,csalódott cikk.Mindenhol csak jót lehet olvasni az új Star Trek-ről,és ez nem véletlen.

A sztori nagyjából annyi,hogy James Kirk beáll a USS Enterprise legénységébe,és persze nem ússza meg az utat kalandok nélkül.Az érzelmektől mentes és az út során kapitánnyá kinevezett Spock és ő bár elég ellenszenvesek egymásnak,mégis össze kell fogniuk ha megakarják védeni az univerzumot a gonosz erőktől.
Bár ez így nem hangzik túl eredetien,mégis kellően csavaros,humoros és izgalmas a film ahhoz,hogy egy kellemes látványmoziként emlékezzünk rá később.

CSOMAGOLÁS:A steelbook színpalettája nem túl bő:fehér és fekete árnyak látszanak a borítón.Hátul a papír letépése után dizájnos csíkokkal találkozunk.Belül egy filmkép van,a lemezek pedig megint egymásra vannak helyezve.















KÉP ÉS HANG:A kép gyönyörű.Fantasztikusan éles,színes.A film csak úgy ragyog,ez egy igazi referencia lemez kép szempontjából.Bár el lehetne mondani ezt a hangról is.Az első és legnagyobb probléma a DTS hiánya.A magyar hangsáv 5.1-es,ugyanígy az angol,cseh és lengyel.Persze kihozták ebből a maximumot,szépen szól,nem értem miért nem kerülhetett fel a lemezre egy DTS hangsáv.A Cápán van,itt miért nincs?A menük viszont dizájnosak,szépek,kellemes bennük bóklászni.

1.lemez


















2.lemez

















EXTRÁK:Az első lemezen van egy audiókommentár,bakiparádé és egy kisfilm Új vízió címmel.A második korongon találhatók a kimaradt jelenetek,és négy kisfilm:Merész menet,a szereposztás,lények,zene.Ugye ez így átolvasva nem túl sok.Megint elő áll az a kellemtlen helyzet mint a Watchmen esetében:a film kiváló,a kép és hang remek,de az extra tartalom kevés.És most újra el kell mesélnem mi kellett volna a bónusz lemezre:interjúk,így készült kisfilm,werkfilmek a sminkről,jelmezekről,kellékekről,jelenetek anatómiája,doksi a látványról és a Star Trek történelemről,a trükköről,stb.Kár.

ÖSSZEGZÉS:Sajnos hiába jó a kép,a DTS hiánya és a szegényes extratartalom lehúzzák a kiadványt.

                                                                                                                                                      85%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése