Legújabb

Az év legvártabb filmje, A Sötét lovag - Felemelkedés végre megjelent Blu-rayen! Most menüképekkel kibővítve a teszt ITT!

Az év szenzációja, Az éhezők viadala régóta várt magyar kiadása megérkezett! A Blu-ray teszt már olvasható ITT!

Steven Spielberg legnagyobb klasszikusa, a Cápa korábbi Blu-ray tesztje most termékfotókkal frissítve ITT!

2010. május 23., vasárnap

Becstelen brigantyk

Tarantino nevéhez olyan filmek fűződnek mint a Ponyvaregény vagy a Kutyaszorítóban.Legújabb munkájában a második világháború kimenetelét változtatja meg.

FILM:Ha valaki hallott Quentin Tarantinóról,tudja,hogy a rendező imádja a brutalitást.A Ponyvaregény egészen biztos legviccesebb filmje,a Kill Bill viszont a legdurvább.Ezt a kettőt ötvözi a Becstelen brigantyk.

A történet a megszállt Franciaországban játszódik,1944-ben.Az egyik szál a zsidó Shosanna Dreyfus életét mutatja be,onnan ahol Hans Landa ezredes kiirtja a családját.A másik Aldo Rain és különc csapata a brigantyk ténykedését vezeti le.Az osztag nácikat gyilkol és skalpol,innen az "Apacs" Aldo becenév.A két történet Shosanna mozijában fut össze és itt ropogóst csinálnak a teljes náci vezérkarból.

Úgy látszik Tarantinónak volt bátorsága eljátszani a II.világháború végével.Vajon megengedheti magának egy filmrendező,hogy gúnyt űzzön ebből a háborúból?A németeknek legalábbis tetszik a film:röhöghetnek egy jót a nácikon,akiket megskalpolnak,elveszik a kitüntetéseiket,a személyigazolványukat az életükkel együtt.
Ahhoz képest,hogy háború,kevesebb a brutalitás mint QT más filmjeiben.Persze a vér hiánytól ne féljünk:amíg a brigantykat látjuk,lesz vérontás rendesen.

QT remek színészeket válogatott össze:Brad Pitt mint Aldo hadnagy,Christopfer Waltz alias Hans Landa ezredes,Diane Kruger Brigit von Hammersmark szerepében tündököl,Melanie Laurent Shosanna bőrébe bújik és Eli Roth is kapott némi szerepet Donowizt őrmester néven ,Daniel Brühl pedig Zoller közlegény.

A film remek,humoros és véres,tarantinós-katyvasz szerűség,melyben angol,német,fracia és olasz nyelven beszélnek a szereplők,felirattal.

CSOMAGOLÁS:A kétlemezes kiadáshoz jó minőségű o-ring jár,viszont ronda képet nyomtattak rá.Alatta azonban fantasztikus borító fogad.A lemezek szitázása szép,egyedül a belső borító hiánya zavaró.Képek:








KÉP ÉS HANG:A kép éles,színes,de néhány jelenet kicsit szemcsés és/vagy életlen.A szinkron témája érdekes,a többnyelvűség miatt.A végső megoldás:az angol részek le lettek fordítva,a többit meghagyták eredetiben.A Brad Pitt-Varga Gábor párosítás elfogadható,de Csankó Zoltánnak nem sikerült visszaadni Christoph Waltz hangját.Mindkét hangsáv 5.1.


MENÜK:Az első lemezen egy kis kockában filmképek fogadnak,alatta az angol nyelvű menüpontok.A bónusz korongon először a feliratokat lehet beállítani,aztán eshetünk neki az extráknak...

1.lemez




2.lemez








EXTRÁK:...amikből egész sok van.Az első lemezen vannak a kimaradt jelenetek,néhány előzetes,és A nemzet  büszkesége című rövidfilm.A második diszken egy találunk egy kisfilmet amiben megemlékeznek az eredeti változat előtt,egy másikban Rod Taylor beszél egy ausztrál sörről.De megnézhetjük a Tarantinóról szóló elemzést vagy a bakikat is.Van még egy plakát galéria,egy kerekasztal beszélgetés is Pittel,egy werkfilm Eli Roth-al és egy tizenegy perces kisfilm.

ÖSSZESÍTÉS:Szép kiadvány,csak dicsérni lehet de valami még hiányzik belőle ami igazán jó kiadvánnyá tenné.

                                                                                                                                              91%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése