Legújabb

Az év legvártabb filmje, A Sötét lovag - Felemelkedés végre megjelent Blu-rayen! Most menüképekkel kibővítve a teszt ITT!

Az év szenzációja, Az éhezők viadala régóta várt magyar kiadása megérkezett! A Blu-ray teszt már olvasható ITT!

Steven Spielberg legnagyobb klasszikusa, a Cápa korábbi Blu-ray tesztje most termékfotókkal frissítve ITT!

2010. június 3., csütörtök

Indiana Jones trilógia

Bár két éve már a mozikban is megtekinthettük Indiana Jones legújabb kalandját,én most mégis az eredeti trilógiát veszem górcső alá.Legújabb kritikámban egy klasszikus sorozatot vizsgálok meg.

FILM:A három epizód mára igazi klasszikus,ahogy ezt fenn is írtam.Mindenből kellő mennyiség van banne:akcióból,humorból,romantikából,rejtélyből,látványből és még ki tudja miből.A kalap és az ostor mára ikonok lettek.Aki nem látta őket,nem látott semmit.

CSOMAGOLÁS:Három film,négy lemez.Egy gyönyörű kartontokban vannak az angol nyelvű borítóba csomagolt korongok.Kívül egy magyar nyelvű papír van rácsúsztatva a kartonra.A lemez képek szitázása egységes,mint a filmek borítója.Külön öröm,hogy nem az amaray tok képe került a lemezekre.


















KÉP,HANG,MENÜ:A filmek teljes felújításon mentek keresztül.Mind a kép,mind a hang teljes renováláson esett át.Az eredmény:néha szemcsés,vagy életlen a kép,de általánosságban gyönyörű.Ugyanúgy a hang.A magyar hangsáv surround,az angol DD 5.1-es.Van még két surround sáv:cseh és német.A menü külön dicséretet érdemel,mert hihetetlen igényességgel van összeállítva,pl. ha lapozunk a jelenetválasztás menüpontban vátozik a háttérkép is.

1.lemez





2.lemez















3.lemez














4.lemez

















EXTRÁK:Szép anyag.A negyedik lemezen található a sok-sok bónusz.Először egy két órás doksi a trilógia készítéséről.Interjú részletek,képek,miközben részletesen belemeülhetünk a történelmi gyökerekbe,megtudhatjuk hogyan indult a forgatás,és hogy zárult.Szinte mindenbe beavat,hihetetlen részletességgel.Aztán érdemes belemerülni a négy werkfilmbe,ami kiegészítőként is szolgál.A témák:zene,hangeffektusok,kaszkadőrök és a trükkök.Néhány előzetes után pedig jöhet a DVD ROM-os extra:egy weblink.

Szóval szép anyag ez,példát mutathat,hogy hogy kell össze állítani egy bónusz korongot:full extrásan,informatívan.

ÖSSZESÍTÉS:Kiváló kiadás a tökéletes kaland-sorozatnak.

                                                                                                                                                    100%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése